Ideální zeleninu proti nachlazení můžete schovat třeba i do toustů

0
1414

Při rekonvalescenci během, nebo po prodělané nemoci, je důležitý zejména správný jídelníček. Dostatek ovoce a zeleniny je samozřejmostí, ovšem pokud to půjde, snažte se upřednostňovat skutečné vitamínové bomby – a to i u těch nejmenších pacientů.

Máme na mysli zejména česnek, cibuli, červenou řepu, černý kořen a ředkvičku. Tahle ideální pětka se všemi bacily rychle zatočí, a navíc ji rozhodně nemusíte konzumovat syrovou. Právě naopak!

Jak nám pomůže doporučovaná zelenina?

Česnek je přirozené antibiotikum, které bojuje proti bakteriím s podobnou účinností jako farmaceutické přípravky. Usnadňuje vykašlávání, snižuje horečku a posiluje imunitu.

Cibule je nenahraditelná při boji se suchým, dávivým kašlem, a to zvláště v kombinaci s medem.

Černý kořen obsahuje látky, které brání růstu patogenních mikroorganismů. Černý kořen pomůže zejména proti přetrvávajícímu kašli.

Červená řepa má pozitivní vliv na posílení imunity, a díky tomu rychle mírní příznaky nastupujícího onemocnění. Pomáhá i při kašli.

Ředkvička čistí nos a dutiny při nachlazení. Látky obsažené v ředkvičce rozpouštějí hlen.

Chutné zeleninové tousty vykouzlíte za pár minut

Hledáte-li rychlou a chutnou svačinku, určitě vám zachutnají tousty – ať už plněné nebo připravované nasucho, s pomazánkou z výše uvedených surovin. Dobrým tipem je Multifunkční sendvičovač 3 v 1 ST-300 A od Oravy. Nabídne vám toho totiž opravdu hodně:

  • 3 výměnné desky s kvalitním nepřilnavým povrchem (sendviče, vafle a grilování)
  • tepelně izolované držadlo
  • snadné čištění
  • omyvatelný i v myčce nádobí
  • tepelná pojistka

Jeho obsluhu zvládnou díky bezpečnostním pojistkám i trochu větší děti. A kdo ví, třeba při příštím ataku nemoci udělají chutnou svačinu ony vám. Stačí jim k tomu dát příležitost a jednoho šikovného pomocníka.

 

Pomohl vám článek? Hodnoťte jej:

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here