Co vám hrozí v létě? Vyhněte se nepříjemným mykózám

0
1500

Ideální léto by mělo být plné koupání, výletů a dobrodružných zážitků. Ve velkém horku vás však může nepříjemně potrápit mykóza. Víte, jak mykóza vzniká, jakými příznaky se projevuje a jak se před ní chránit?

Jak mykóza vzniká

Mykóza je onemocnění, které značí poševní nerovnováhu. Jedná se o bakterie, které se začnou v intimních partiích množit víc, než by měly. Toto onemocnění postihne až tři ze čtyř žen a většina žen mykózu prodělá alespoň jednou za život. Horké počasí, nadměrné pocení i koupání v přírodě nebo v koupalištích může vést k nepříjemnostem. Možná jste nevěděli, že ke zhoršení stavu přispívá také nadměrná konzumace sladkostí, stres, únava a také mokré plavky nebo těsné a nepadnoucí spodní prádlo.

Na co si dát pozor

Nevhodné oblečení a nevhodné spodní prádlo mohou být opravdu velkým nebezpečím pro vznik zánětů, mykózy a také dalších infekcí. Pokud chcete těmto nepříjemnostem předejít, tak si pořiďte bavlněné spodní prádlo, bavlněné kalhotky vám skvěle padnou a budete se v nich cítit pohodlně i v létě. Pánské trenýrky můžete použít třeba na spaní nebo je pořídit svému protějšku. Mužům sice mykózy nehrozí, ale bavlněné trenýrky budou tím nejpohodlnějším spodním prádlem, jaké si může vybrat.

Příznaky těchto problémů

Mezi první příznaky mykózy patří zarudnutí intimních partií a zevních rodidel. Nepříjemný výtok, pálení a řezání při močení a také bolestivý pohlavní styk. V některých případech je nutné se ihned obrátit na svého gynekologa.

Jak se chránit

Pokud se chcete nepříjemným mykózám vyhnout, tak dodržujte pravidelný pitný režim. Vyhněte se alkoholu a kávě. Na nějakou dobu vynechejte také kořeněné jídlo, sladkosti a také sladké pokrmy. Rozhodně nezůstávejte v mokrých plavkách, nenoste ani těsné a upnuté oblečení, i když jsou takové kalhoty třeba v módě. Vyhněte se také dlouhým horkým koupelím a raději zvolte vlažnou sprchu. Nezapomínejte na hygienu, ale nepřehánějte to s mýdlem. Intimní partie by si měly zachovat přirozené prostředí.

Důležitost spodního prádla

I když je léto a velké horko, tak nechoďte bez spodního prádla. Vyberte si prádlo, které je vyrobené z přírodních materiálů. Ať už se chystáte k vodě nebo třeba na výlet na kolech, vezměte si vždy s sebou náhradní dámské kalhotky a pro svůj protějšek pánské bavlněné trenýrky. Bavlněné spodní prádlo můžete navíc před použitím vyžehlit a zbavit jej tak bakterií. Nepoužívejte na bavlněné spodní prádlo aviváž, která by mohla dráždit vaši pokožku.

Přejeme vám příjemné letní zážitky bez jakýchkoliv komplikací.

 

Pomohl vám článek? Hodnoťte jej:

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here