Podle čeho vybrat sportovní kočárek?

0
713

Miminko vám pomalu odrostlo z korbičky pro ležící děti, a protože už sedí, hledáte lehký, skladný a kvalitní sportovní kočárek? Možností máte velmi mnoho, ale je pár parametrů kočárku, které by vás měly rozhodně zajímat, než se rozhodnete.

Kde budete jezdit a s jak velkým dítkem?

Někdo kupuje sportovní kočárek tzv. golfové hole jen proto, že jede na dovolenou, nebo chce mít kočár trvale složený v autě pro případ, že narychlo či nečekaně cestujete. Tento typ kočárku sice nemá mnoho důmyslných funkcí, ale svůj účel splní výborně. Dítko v něm uvezete i na dlouhé trasy, dá se zvolit poloha vleže, takže se dítě i vyspí, některé mají i polohovací opěrku pro nohy a nánožník.

Dejte pozor na nosnost kočárku. Některé děti mají 15 kg už ve dvou letech, a pokud má kočárek přibližně tuto nosnost, dlouho jej bez obav neužijete.

Jestliže ale chcete jezdit nejen na dovolené nebo občas při výletě autem, zvolte spíš klasický sportovní kočárek. Má větší kolečka, mohou být jak pěnová tak nafukovací, je prostornější než „golfáč“, některé modely mají i přehazovací rukojeť, což ocení mnoho maminek i dětí.

Jak se kočárek složí?

Mnozí volí tento kočár proto, že chtějí ušetřit místo doma nebo v autě. Jaké jsou jeho rozměry ve složeném stavu? Kolik váží? Jakým způsobem se přenáší? Složí se jednou rukou? Máte-li dětí víc, možnost složení kočárku jednou rukou je k nezaplacení. Jednou rukou držíte dítě, druhou připravíte kočár.

Co je součástí kočárku, a co budete dokupovat

Spousta uživatelů kočárků, kteří bydlí na venkově nebo mají rádi přírodu, volí raději nafukovací kolečka. U některých kočárků si můžete případně kolečka koupit nová, jiná. Součástí výbavy bývá i nánožník, síť proti hmyzu, držák na pití, slunečník, pláštěnka, přenosná taška, k outdoorovému looku se více hodí sportovní taška. Při výběru proto přihlédněte nejen k ceně, ale i k tomu, co za cenu kupujete, a kolik vás bude stát kočárek dovybavit vším, co potřebujete.

Abychom si to shrnuli. U sportovních kočárků dbejte na nosnost, typ koleček, způsob skládání, váhu a rozměry po složení.  Pravděpodobně vás díky tomu nic nezaskočí.

Pomohl vám článek? Hodnoťte jej:

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here