Jak se stát hvězdou NHL?

0
1456

Abyste se stali světoznámým hokejistou, je třeba nějaký ten talent, štěstí a trénink. První dva atributy příliš neovlivníte, ovšem trénování hodně ovlivníte. Než se ovšem pustíte do divokého dvoufázového dření, ještě chvíli počkejte. Každý hráč potřebuje specifickou výstroj. Její výběr se nesmí podcenit, vždyť v podstatě půjde o součást vašeho těla při hře.

Co všechno potřebuji?

Jaké vybavení je povinen mít každý hráč na ledě? Jasně, brusle, hokejku a helmu ví úplně všichni, ale je potřeba mít ještě o hodně víc. Je třeba mít rukavice, chrániče ramen, loktů a holení i speciálně upravené kalhoty. Specifické náčiní potom samozřejmě potřebuje brankář, který se v hokeji liší od ostatních spoluhráčů snad nejvíce ve všech sportech. Kupování potřebného oblečení se jistě nemůže podceňovat, při hře vás nesmí nic zbytečně tlačit a omezovat váš pohyb, protože takové nepříjemnosti potom snižují váš výkon. Navíc vám také mohou znechutit celý zápas, což jistě nechcete. Vždyť jak se často říká: „Vrcholový sport už je především o hlavě.“

Mají výbavu i pro mě na míru?

Hokejka je bez debat spolu s bruslemi naprosto nejdůležitější součást výzbroje hokejisty. Koupit ji lze s úpravou pro leváky nebo pro praváky. Zároveň si určitě zkuste, jaká délka bude nejvíce vyhovovat. Dbejte, aby byla vaše hůl z pevného a kvalitního materiálu a nezlomila se po každé dělovce. Vaše výbava musí být co nejkvalitnější, aby dlouho vydržela. Stejné pravidlo platí i pokud kupujete brusle. Pochopitelně vás nesmí tlačit, také vám musí vyhovovat způsob vázání. Skvěle nabroušené ostří a pevná bota by měly být samozřejmostí. Zkrátka stát se hokejistou není jen tak. Je možné trénovat do úmoru, ovšem jestli máte špatnou výbavu, pravděpodobně vás taková námaha brzy omrzí, jelikož nebude přinášet požadované ovoce.

Pomohl vám článek? Hodnoťte jej:

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here