test

0
707

 

Hodinky jsou dnes součástí outfitu většiny z nás. Už ovšem nejde pouze o jakýsi měřič času, jako tomu bylo dlouhá léta v minulosti. Dnes se hodinky nosí především jako módní doplněk. Navíc disponují spoustou funkcí, takže mnohdy dokonce hlídají naše tělo z hlediska fyzické kondice a zdraví. Vybrat hodinky, které by vám seděly a dávaly vašemu vzhledu další rozměr nemusí být jednoduché. V záplavě modelů, jež se na trhu aktuálně nacházejí, se není čemu divit. Jak tedy vybrat ty správné v pánském provedení?

Za jakým účelem budete hodinky používat?

V první řadě si určitě odpovězte na zmiňovanou otázku. Pánské hodinky se totiž liší jak z hlediska zpracování, tak i z pohledu funkcí. Pokud víte, že potřebujete hodinky do společnosti k obleku nebo jinému oblečení třeba na jednání, nejspíše zvolíte klasické s ručičkami a ciferníkem. Budete tak vypadat mnohem váženěji a lépe. Jinak se ale dají pořídit třeba digitální hodinky pro obyčejné běžné chození. Zapomenout nelze ani na kombinaci digitálních a analogových hodinek. Výborné jsou také sporttestery a chytré hodinky. Stačí je spárovat s mobilním telefonem a získáte spousty užitečných informací.

Kvalitní řemínek jako základ

Hodně důležitou roli hraje u hodinek také řemínek. Měl by být co možná nejkvalitnější a vzhledově unikátní. Společenské hodinky vyžadují luxus v podobě kůže. Takovéto pásky jsou příjemné na nošení a také hezké na pohled. Bytelnější jsou ocelové řemínky. Vydrží prakticky navěky. Pokud chcete ušetřit, není problém zvolit plast. Zajímavými materiály jsou i silikon a pryž.

Funkcí může být spousta

Moderní pánské hodinky mohou nabídnout neskutečné množství různých funkcí. Nejde jen o časové informace. Stopky a časovač jsou již samozřejmostí. Výbornými funkcemi jsou třeba výškoměr, barometr nebo teploměr. Jinak dokážou chytré hodinky počítat i kroky a spálené kalorie.

Zdroj obrázku:

Viacheslav Boiko / Shutterstock.com

Pomohl vám článek? Hodnoťte jej:

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here