Para ořechy: Přírodní zdroj nejen selenu

0
563

Para ořechy pochází z mohutného stromu juvie ztepilé, vysokého asi 30 až 50 metrů. Na něm jsou plody poměrně velké velikosti, které mohou dosahovat hmotnosti až 2,5 kg. Pod silnou dřevnatou skořápkou se nachází jedlá semena. V jednom plodu je jich 12 až 20. Každé z nich je pokryto dřevnatou skořápkou.

Velmi zdravé para ořechy mají z nutričního hlediska velkou hodnotu a uvádí se, že podporují kontrolu hmotnosti, pomáhají udržovat hladinu cholesterolu v krvi, snižují riziko kardiovaskulárního onemocnění, pomáhají udržovat hladinu glukózy v krvi, podporují funkci střev, udržují střevní mikroflóru a jsou prevencí proti nádorům tlustého střeva.

Kromě toho se para ořechy vyznačují velmi vysokým obsahem selenu, minerálu, který je důležitý pro fungování štítné žlázy a imunitního systému. Jde o silný antioxidant s protizánětlivými účinky.

Para ořechy nejsou úplně běžným sortimentem sušených ořechů v každém obchodě, ale pokud je chcete vyzkoušet, můžete si je zakoupit v eshopu. Cena para ořechů je ve srovnání s běžnějšími druhy ořechů mírně vyšší, ale protože doporučená denní dávka para ořechů je stanovena na 2 – 3 kusy, při zakoupení této zdravé pochoutky v balení para ořechy 1 kg, jde o nákup, který vydrží na dlouhou dobu. Právě toto množství zaručí do organismu pravidelný přísun selenu v přirozené stravě. Nejlépe je konzumovat oříšky v syrové, nepražené formě. Pražením se snižují antioxidační účinky.

Nutriční vlastnosti:

Para ořechy jsou velmi energetické jídlo, které obsahuje: 3,5% vody, 12% sacharidů, 14% bílkovin a 66% tuku. Jsou také bohatým zdrojem vitamínů. Obsahují vitamíny A, B1, B3, B6, B9, D a E.  Jsou ceněné pro velký obsah minerálních látek Kromě selenu je to i magnézium, mangan, měď, fosfor, zinek, draslík, železo a sodík. Jde také o bezlepkovou potravinu s vysokým obsahem vlákniny a nenasycených prospěšných tuků.

Právě takové PR články, jež pozitivně ovlivní vaše výsledky v oblasti SEO, si můžete pořídit u https://www.seolight.cz/ v případě vašeho zájmu i vy sami

 

Pomohl vám článek? Hodnoťte jej:

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here