Zubní implantologie je na vzestupu. Nechte si pomoci i vy!

0
2373

Není tomu tak dávno, co ztráta zubu znamenala doživotní kosmetický problém. A pokud jste náhodou přišli o většinu chrupu, čekaly na vás tzv. „klapačky“. Stomatologie ale jde kupředu mílovými kroky a dnes už máme úplně jiné podmínky. Zubní implantáty jsou k dispozici prakticky každému a po zavedení je nerozeznáte od pravých zubů.

Sbohem, protézo!

Náhrada zubním implantátem je již pokládána za standardní praktiku při ztrátě zubu. Dobrá zpráva je, že tyto implantáty lze zavést nejen do místa po čerstvě vytrženém zubu, ale i tam, kde zub už nějaký ten pátek chybí. I majitelé nasazovacích protéz a ti, kteří péči o ústní dutinu zanedbali a dávno neví, co je to pořádně kousat, tak nyní mají naději, že se opět najedí jako kdysi. Moderní stomatochirurgie Ostrava patří k jedněm z pracovišť, která vám podobný zázrak nejen slíbí, ale i splní.

Přišli jste jen o jeden či dva zuby? Pak jste ideálním kandidátem na implantát!

Pokud jste si již do Googlu zadali například zubní implantáty Havířov a vyhledali vhodnou ordinaci, postup bude následující. Nejprve absolvujete důkladné klinické a rentgenové vyšetření, po němž se s odborníky dohodnete, co dál. Jestliže jste se rozhodli pro implantát, samotný zákrok je ambulantní a nezabere déle než hodinu. A navíc nebudou trpět vedlejší zdravé zuby, které by se pro můstek musely zabrousit. Implantát neboli fixtura se zavede do obnažené kosti a poté se zhotoví suprakonstrukce, tedy část zubu, která je vidět nad dásní. Používají se moderní biokompatibilní materiály, u nichž nehrozí alergická reakce ani odmítnutí. Proces hojení pak trvá cca 6 týdnů až tři měsíce, bolestí se při něm ovšem obávat nemusíte.

Chybí vám všechny zuby? Žádný problém

Jednou z pokrokových metod, které zubní chirurgie Ostrava nabízí, je tzv. All on four, tedy ošetření horní i dolní bezzubé čelisti. Při ní se pro každou čelist použijí pouze čtyři správně umístěné implantáty nesoucí pevný můstek, což je pro pacienta méně náročné zdravotně i finančně, a navíc se nemusí tolik manipulovat s objemem kostní tkáně.

TIP: Pocházíte z menších slezských měst a heslo „zubní implantáty Nový Jičín“ vám negeneruje výsledky? Zubař Ostrava rád ošetří i pacienty z Frýdku-Místku, Karviné, Nového Jičína, Třince, Havířova či Hranic a okolních vesnic.

 

5/5 - (1 vote)

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here