Projímadlo na hubnutí – Zapomeňte na něj nebo si ublížíte!

0
4402

Chcete zhubnout a uvažujete o použití projímadla? Rychle na to zapomeňte! Hrozí Vám velmi vážné zdravotní problémy.

Bohužel hodně žen a dívek používá projímadlo k tomu, aby zhubly. Vůbec si ale neuvědomují, že si můžou vážně ublížit a že své tělo zbavují vitamínů, minerálů a ve velkém také draslíku. Projímadlo na hubnutí nepomáhalo, nepomáhá a ani nikdy pomáhat nebude. Může Vám vážně poškodit střeva a ledviny. V extrémních případech hrozí také srdeční zástava.

Jak funguje projímadlo

Projímadlo je prostředek, který má pročistit a uvolnit střeva. Nedokáže ale zabránit vstřebávání živin a ukládání tuků. Projímadla navíc „stahují“ vodu z těla, aby jí bylo více ve stolici. Tím odvodňují a Váš úbytek kilogramů nebude způsobem spalováním tuků, ale úbytkem vody.

Raději volte přírodní projímadla

Jsou to potraviny, které obsahují velké množství vlákniny a také vody. Mezi takové patří například švestky (hlavně kompot). Už naše babičky nám dávaly švestkový kompot, když jsme jako malé děti nemohli na záchod. Využít ale můžete také meruňky nebo lněné semínko. Na některé lidi působí projímavě také meloun či džusy nebo káva. Tato projímadla jsou daleko lepší než chemická, která koupíte v lékárně. Přírodní projímadla Vám dodají také vitamíny, vlákninu, minerály a vodu.

Rizika chemických projímadel

  • Poškození střev
  • Dehydratace
  • Návykovost
  • Poškození ledvin
  • Riziko vzniku chronického průjmu

Rizika projímadel jsou opravdu závažná a zdraví škodlivá. Projímadlo Vám zhubnout nepomůže. Pouze Vám vyvolá průjem, který může být velmi nepříjemný a pokud bude trvat dlouho, způsobí Vám odvodnění organismu, kolaps, případně i smrt.

Velký omyl

Někteří lidé si myslí, že průjem je pro tělo prospěšný a že pomůže zhubnout. Tak tomu ale není a lékaři varují před používáním projímadel.

Chyba v legislativě

Chemická projímadla jsou bohužel volně prodejná v lékárnách, proto jsem lehce zneužitelná. Mladé dívky, které chtějí rychle zhubnout, zkouší všemožné diety a nebojí se sáhnout ani po projímadle. Vůbec si ale neuvědomují, že si tím mohou zkazit celý svůj život. Kdyby bylo projímadlo jen na lékařský předpis, nedocházelo by k jeho zneužívání a spoustě mladých slečen by to zachránilo střeva.

Přetížení organismu

Projímadla, stejně jako drastické diety razantně zatěžují organismus a mohou způsobit závažné zdravotní problémy. Bohužel si to lidé neuvědomují, že si tímto chováním ubližují. Místo různých diet a projímadel raději zkuste změnit způsob stravování.

Jak na to?

Důležité je, přestat hledat zázraky na hubnutí. Bez práce a trochy snažení to prostě nepůjde. S tím se smiřte. Pokud chcete zhubnout, musíte změnit stravovací návyky a také se začít hýbat. Výdej musí převažovat příjem. Bez toho nezhubnete. A projímadlo opravdu nefunguje tak, že když si dáte nezdravé jídlo a pak projímadlo, že tělo neuloží nadbytečnou energii. Jediné co udělá je, že zrychlí funkci střev a tím Vás zbaví vitamínů a dalších důležitých živin.

Dietami a používáním „zázraků“ na hubnutí si zpomalíte metabolismus a hubnutí bude daleko složitější. Hubnout musíte zdravě a s rozumem. To znamená bez diet.

Raději jezte častěji a menší porce. Jezte hodně ovoce a zeleniny. Bílé maso upřednostňujte před vepřovým a „tlustým“ masem.

Bez pohybu to nepůjde

Raději než projímadla, vyzkoušejte zařadit do svého života pohyb. Ten Vám pomůže s hubnutím daleko lépe a navíc z něho nehrozí zdravotní problémy jako z diet a projímadel.

Začněte se svižnou chůzí nebo během a uvidíte, že kila půjdou postupně hezky dolů, aniž byste hladověli nebo se trápili průjmy.

Nezapomeňte si také tělo zpevňovat. Ideální je cvičení s vlastní váhou těla. Takové cvičení Vám Vaše tělo nepřetíží, ale zároveň poskytne dostatečnou zátěž.

Pokud si nevíte rady, navštivte osobního trenéra či poradce pro výživu, aby Vám pomohli se stravou i se cvičením.

Pomohl vám článek? Hodnoťte jej:

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here