Proč je BMI kalkulačka dobrým pomocníkem, pokud chcete hubnout?

0
1444

Nadváha, nebo snad obezita je spojena s celou řadou různých problémů. Ty se netýkají jenom toho, jak člověk vypadá, ale jsou spojeny i se zdravotními riziky, nebo se špatnou fyzičkou. Je proto chvályhodné, když se člověk rozhodne hubnout. Když vytrvá, úspěch se pochopitelně dostaví. Co by měl udělat jako první? Je to výpočet BMI. Z jakého důvodu? Na ty hlavní se společně podíváme.

BMI kalkulačka vám řekne, kolik je třeba zhubnout

Jedná se o nástroj, který vám laicky řečeno řekne, „jak na tom jste“. Tedy zda trpíte pouze nadváhou, nebo spadáte do kategorie obezity. A to lehčí, nebo vyšších stupňů. Díky tomu si uvědomíte, jak velký problém s vaší váhou máte a kolik je nutné zhubnout. Zda stačí váhu jenom krátkodobě korigovat, nebo je třeba začít radikální odtučňovací kúru. BMI kalkulačka se tak stává prvotním pomocníkem, ale dále i nástrojem pro zjišťování toho, zda vaše váha již klesá to méně rizikových hodnot a nakolik se blíží normálu. Lze ji považovat kromě váhy a tělesných proporcí za další z možných ukazatelů toho, že opravdu hubnete.

Výpočet hodnoty BMI je snadný

Když hubnete, je třeba se měřit, je třeba se vážit a mnohdy provádět i zjištění množství svalů, nebo tuků v těle. To vše se oproti výpočtu BMI může jevit složité, jelikož na zjištění této hodnoty vám stačí jenom dvě hodnoty. Pokud jste dospělý jedinec, tak vaše výška, která se dlouhodobě nijak nemění. Dále je to také vaše váha, kterou zjistíte stoupnutím na váhu. Internetové kalkulačky už se postarají o správný výpočet požadované hodnoty. Kromě ní hned zjistíte váš aktuální stav poměru výšky k hmotnosti a to, zda už je opravdu na místě začít něco dělat, nebo nikoliv. Výpočet lze navíc provádět v podstatě kdykoliv, kdy chcete zjistit, zda se už blížíte vytoužené hodnotě, která pro vás bude znamenat to nejdůležitější – velký úspěch.

5/5 - (1 vote)

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here